Vaříme pro děti
Čevabčiči plněné sýrem
Ingredience:
50 g mletého masa, 1/2 malé cibule, 1/2 malého vejce, 1 plátek veky nebo půl menšího rohlíku, sůl, petrželka, 20 g eidamu,
hladká mouka, tuk na opékání
Postup přípravy:
Maso promícháme s jemně krájenou cibulí, ve vodě nebo v mléce namočenou a vymačkanou vekou, vejcem, solí a petrželkou. Sýr překrojíme na dva hranolky. Rukou namočenou ve vodě utvoříme z masové míšeniny dvě placičky, položíme sýr a každou zabalíme do válečku.
Pomoučené válečky opékáme na tuku do červena.
Podáváme s brambory a zeleninou.
Myší ouška na dětskou párty
Ingredience:
4 celá vejce, kolik váží 4 vejce tolik moučkového cukru, kolik váží 3 vejce tolik polohrubé mouky
Postup přípravy:
Vše smícháme a třeme 10 minut. Na vymazaný a moukou vysypaný plech lejeme lžící malé lívanečky. Upečené, ještě horké,
podkrajujeme a na jedné straně zmáčkneme. Raději pečeme tak po 6-8 kusech. Pozor na prstíky - pálí to!
Nakonec vychladlá ouška plníme máslovým krémem a sypeme čokoládovou rýží.
Květákové placky pro děti
Ingredience:
několik růžiček vařeného květáku, mrkev, kousek sýra, petrželka nebo jiná zelená nať, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup přípravy:
Květák rozmixujeme s trochou vody na kaši, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a sýr a nasekanou petrželku. Do směsi vmícháme vajíčko a hmotu zahustíme strouhankou. Nesolíme, slanou chuť zajistí sýr. Tvoříme placičky a smažíme je na oleji.
Podáváme s bramborovou kaší.
Zdravá zmrzlina
Ingredience:
200 g zmrazených nebo čerstvých jahod, malin nebo borůvek, 150 g tučného měkkého tvarohu, 50 g medu (podle chuti)
Postup přípravy:
Ovoce dáme do mrazáku nejméně na 2 hodiny zmrazit. Zmrazené ovoce máme připraveno k přípravě zmrzliny. Zmrazené ovoce dáme do nožového mixéru, přidáme med a rozmixujeme na kaši. K ovocné kaši přidáme tvaroh, krátce promixujeme a zdravá zmrzlina je hotová.
Zmrzlinu dáme do misek a hojně zdobíme čerstvým ovocem.
Králičí stehna na zelenině
Ingredience:
2 stehna z králíka, 2 hrnky kořenové zeleniny, 2 lžíce rostlinného másla, aromatizovaná sůl
Postup přípravy:
Stehna králíka omyjeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso vložíme do pekáčku,
posypeme drobně nakrájenou zeleninou, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme přikryté v troubě doměkka.
Jako přílohu podáváme brambory vařené v páře, posypané čerstvou pažitkou.