Dia

 

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Ingredience:

1 bílý jogurt (150 ml) a 1 s ovocnou příchutí (150 ml) – já zvolila borůvkový, 1 a 1/3 hrnku (o obsahu 450 ml ) špaldové mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky, 4 vejce, 3/4 hrnku oleje, 2 PL javorového sirupu (lze nahradit diacukrem na pečení), 1 PL diacukru na pečení (Clara), 1 prášek do pečiva,

asi 1/2 hrnku mléka (nebo dle potřeby), rebarbora
Na drobenku: - 100 g hrubé mouky, 100 g fruktózy (ovocný cukr), 100 g másla

Postup přípravy:

Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout. V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě promícháme do hladka. Mléko dáváme podle potřeby, těsto by mělo být polotekuté, asi jako piškotové. Těsto vlijeme na pekáč – buď vymazaný a vysypaný, nebo použijeme pečící papír. Uhladíme a posypeme rebarborou. Přísady na drobenku smícháme v misce a rozdrobím. Tím pak posypeme koláč.

Troubu si vyhřejeme na 180 °C Upečeme do růžova dle naší trouby. Já pekla horkovzduchem na 175°C asi 40 min., v půlce pečení musím pekáč otočit,

po uplynutí doby vypnu troubu a ještě nechám dojít cca 10 min.

 

 

Jablečné šátečky DIA

Ingredience:

listové těsto, jablka, rozinky, mandle

Postup přípravy:

Z rozváleného listového těsta tvoříme dostatečně velké čtverce, na které poklademe nastrouhaná nebo nadrobno nakrájená jablka i se slupkami a hrozinky. Vždy protilehlé cípy přehneme do tvaru středu, do tvaru šátečku, dobře přimáčkneme a posypeme plátky mandlí. Dozlatova upečeme.